Systemisch coachen

Je bent zwanger en je gaat bevallen van jouw kindje. Hoe zal die bevalling zijn?
Daar denk je vast wel eens over na.

Doe je ook onderzoek naar je eigen geboorte en wat er in je familie is gebeurt tijdens bevallingen? Dan sta je minder voor verrassingen bij je eigen bevalling.

1) Jij bent aanwezig geweest bij je eigen geboorte, je werd zelf geboren. Weet je hoe dat was? Weet jij hoe dat voor je moeder was? Anna Verwaal geeft in haar lezingen aan hoe dat van invloed is op jouw leven. Maar wat weet je er eigenlijk van? Hoe ben je ontvangen bij de conceptie, zwangerschap en bevalling.

2) Daarnaast ook belangrijk te weten wat er in de familie gebeurt is tijdens bevallingen. Van jouw moeder, jouw oma’s en hun moeders en hun moeders. Weet je wat er gebeurt is? Zijn er kinderen of moeders overleden? Ben je angstig of gespannen en neem jij daardoor beslissingen die je niet snapt?  Of ging het juist heel goed.

3) Jouw komende bevalling, lijkt nog het meest op die van jouw moeder toen jij kwam. Niet die van je buurvrouw. Daar hoef je dus niet naar te kijken. Een enkele keer kom ik in mijn praktijk tegen dat de zwangerschap lijkt op die van de moeder van de vader. Jouw oma dus van vaders kant. De klachten of aspecten in de zwangerschap kunnen daar al op wijzen.

Deze drie aspecten uitdiepen voordat je bevalt, geeft inzicht over je eigen bevalling. Angsten kunnen daar vandaan komen of verdriet en spanning. Inleven en erkennen van je voormoeders kan een grote schat van waarde in zich hebben.

Neem de tijd en aandacht vanaf bijvoorbeeld week 30 de tijd daar eens uitgebreid bij stil te staan.

Als je je eigen bevalling kent, hoef je niet verrast te worden tijdens de bevalling van jouw kind. In mijn praktijk komen veel zwangeren die willen bevallen op het laatst, als bevallen maar niet lukt. Dan diepen we uit, wat er speelt. Daar komen soms opmerkelijke items naar voren.

Een sessie duurt 60 minuten en bestaat uit het in kaart brengen van beide families.
Je doet voorwerk door je in je familie te vragen hoe de bevalling waren en hoeveel kinderen er zijn geweest. Ook de miskramen en hoe oud die zijn geworden. Ook vraag je als dat mogelijk is, aan je moeder hoe zij jouw bevalling heeft ervaren en als er nog broertjes of zusjes waren, hoe die bevalling waren. En wat zij nog weet van haar moeder en haar broertjes en zusjes. Hoe meer je weet, hoe meer verbinding in de familie en zie je in welk systeem je zit.

Interessant en verrijkend om te weten.
En soms heel erg belangrijk en indrukwekkend.

De kosten bedragen € 90,-.

Eens per half jaar worden hier ook workshops in gegeven.
Houd de agenda in de gaten of vraag ernaar. 

Voeg je koptekst hier toe

Boek een sessie

Boek hier uw sessie

    Als je een afspraak wilt maken vul dan onderstaande gegevens in

    Voeg je koptekst hier toe